У Тимошенко хочуть будувати дорогу навколо Києва за гроші з неіснуючого держбюджету

Вівторок, 2 лютого 2010, 09:11

Кабінет міністрів пропонує визначити особливості проектування, будівництва та експлуатації великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва.

Відповідний законопроект поданий урядом на розгляд Верховної ради, повідомляє офіційний сайт прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Кабмін зазначає, що будівництво великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва забезпечить поєднання трьох міжнародних і чотирьох національних транспортних коридорів і розвантажить вулично-дорожню мережу міста Києва від транзитного транспорту.

У свою чергу, йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, реалізація документа відновить та створить нові робочі місця, сприятиме економічному розвитку регіону, забезпечить безпечні, економічні та комфортні умови дорожнього руху, подальший розвиток мережі автомобільних доріг України.

Реклама:

Кабінет міністрів також пропонує визначити, що земельні ділянки у межах смуги відведення кільцевої дороги можуть надаватися в оренду для розміщення об'єктів дорожнього сервісу без зміни їх цільового призначення.

Фінансування проектування та будівництва великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва буде здійснюватися за рахунок коштів державного бюджету, про що в законі про держбюджет має бути зроблений окремий запис, а також на умовах концесії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!