"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медведєв "сватає" Україну у Митний союз

П'ятниця, 19 лютого 2010, 14:26

Президент Росії Дмитро Медведєв розраховує, що нове керівництво України налаштоване на зміцнення економічних і торговельних відносин із Росією.

Про це він сказав у п'ятницю на зустрічі в Кремлі з главою Федеральної митної служби Росії (ФМС) Андрієм Бельяміновим, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я щиро сподіваюся на те, що новий президент України Янукович Віктор Федорович постарається внести свій внесок у зміцнення взаємин, торговельних відносин, економічних зв'язків у цілому - не тільки з Росією, але і з іншими країнами, мені здається, це цілком відповідає інтересам українських споживачів", - заявив Медведєв.

Бельямінов повідомив, що Федеральна митна служба Росії готова працювати з українськими колегами більш інтенсивно, щоб надалі підключити Україну до Митного союзу.

Реклама:

Медведєв сказав: "Дійсно, така робота велася, її треба продовжити при наявності, природно, політичної волі українського керівництва. Це було б непогано".

За словами глави ФМС, "ми спостерігаємо за подіями в Україні, сподіваємося, що зміна політичного клімату дозволить нам тісніше працювати з українськими колегами".

"Справедливості заради, вони були одними з перших зачинателів інтеграційних процесів у Митному союзі", - додав Бельямінов.

Він відзначив, що "ми не втрачали робочого контакту з українськими колегами в останні роки, але хотілося б працювати з ними більш інтенсивно, тому що товарообіг досить і досить значний".

"Ми готові, хочемо і вміємо працювати разом", - підкреслив глава ФМС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: