"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кредити для аграріїв здешевлять на 1,2 мільярда?

П'ятниця, 19 лютого 2010, 13:24

Проектом державного бюджету на 2010 рік для Мінагрополітики будуть передбачені видатки в обсязі 1,2 млрд. гривень з метою здійснення фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів.

Про це ішлося на нараді з питань забезпечення кредитними ресурсами підприємств агропромислового комплексу в 2010 році в Міністерстві аграрної політики, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

На думку фахівців, які брали участь у засіданні, збільшення обсягів кредитних ресурсів, що надаються підприємствам агропромислового комплексу, мінімізація процентних ставок і збалансування вартісних показників обсягу кредиту та предмета застави для підприємств аграрного сектору дозволить поліпшити їхнє фінансове становище.

Найбільш проблемними питаннями кредитування аграріїв були визначені істотне скорочення обсягів кредитування підприємств галузі в 2009 році, значне підвищення процентних ставок за кредитами і збільшення обсягу предмета застави у сумі кредитів, які залучалися в 2009 році.

Реклама:

Мінагрополітики з метою узгодження дій та консолідації зусиль щодо вирішення порушених питань підготувало проект Меморандуму про загальні принципи співробітництва Міністерства аграрної політики, Нацбанку, Асоціації українських банків, Асоціації фермерів та приватних землевласників та Аграрного союзу щодо забезпечення кредитними коштами підприємств агропромислового комплексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!