Українські акції торгуються в негативі

П'ятниця, 19 лютого 2010, 12:14

Українські ринки торгуються переважно на негативній території на тлі негативної динаміки міжнародних ринків, але продаж акцій не носить масовий характер.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Індекс УБ торгується в районі рівня закриття попереднього торгового дня, втрачаючи 0,13%, перебуваючи в діапазоні 1720-1725 пунктів.

Більшість акцій демонструють різноспрямовану динаміку протягом першої половини торгової сесії.

Реклама:

Найбільш активно торгованими залишаються акції металургів і електрогенерації.

"З технічної точки зору, найближчим часом можна чекати тестування підтримки в районі позначки в 1700 пунктів за індексом УБ, за результатом чого можна буде судити про подальший рух ринку. Але наразі розпродаж у акціях українських компаній не спостерігається", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Зовнішній новинний фон минулої ночі змінився на досить негативний.

Вже після закриття торгів у США ФРС оголосила про збільшення ставки рефінансування на 0,25% до 0,75%, зазначивши, що ці зміни не означають початкуа жорсткості грошово-кредитної політики.

На можливість цього кроку "незабаром" тиждень тому вказував голова ФРС Бен Бернанке, проте мало хто припускав, що рішення ФРС піде так швидко.

Такий хід можна розцінювати з двох сторін: негативно - як вилучення зайвої ліквідності з фінансових ринків, що повинно відіб'ється на динаміці сировинних і фондових ринків; позитивно - підвищення ставок робиться на тлі початку зміцнення в економіці США.

Який сценарій подальшого руху ринків виберуть інвестори, покаже час.

Але не варто забувати також про незадовільні дані щодо ринку праці та споживчої інфляції в США за минулі періоди, дані по яких були опубліковані вчора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!