"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР стимулює лізингові операції в Україні

П'ятниця, 19 лютого 2010, 10:49

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надав кредит на суму 25 млн. доларів ТОВ "УніКредит Лізинг".

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу ЄБРР.

Згідно з повідомленням, цей кредит підтверджує важливість лізингу, як альтернативної форми фінансування для невеликих підприємств, у яких недостатньо ресурсів для того, щоб придбати капіталомістке обладнання відразу.

В умовах поточної кризи ліквідності надання довгострокового фінансування через лізингові компанії забезпечує вкрай необхідну підтримку реального сектора економіки.

Реклама:

Кредит є частиною пакету фінансування для групи UniCredit в Україні на загальну суму 125 млн. доларів, який був затверджений Радою директорів ЄБРР у 2009 році.

"Підтримка лізингових операцій надзвичайно важлива для невеликих підприємств в Україні, оскільки нині більшість банків зосереджується на роздрібних клієнтах з більш високою нормою прибутку та великих підприємствах. В результаті лізинг все частіше стає єдиною реальною альтернативою для МСП", - йдеться в повідомленні ЄБРР.

Європейський банк реконструкції та розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україні.

За даними на 1 січня 2010 року він взяв зобов'язання щодо надання інвестицій на суму 4,8 млрд. євро в рамках 194 проектів.

У 2009 році в банківському секторі ЄБРР підписав угоди про проекти на загальну суму 870 млн. доларів, що склало 57% річного обсягу діяльності ЄБРР в Україні.

Завдяки цьому ряд банків своєчасно отримав фінансування у формі субординованого боргу й акціонерного капіталу, що сприяло відновленню ринку впевненості та стабільності банківської системи України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: