НКРЕ дозволила нерегульований тариф шести облгазам

Четвер, 18 лютого 2010, 14:50

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) видала підприємствам з газопостачання та газифікації "Чернівцігаз", "Чернігівговгаз", "Івано-Франківськгаз", "Волиньгаз", "Закарпатгаз" і "Львівгаз" ліцензії на здійснення господарської діяльності з постачання природного газу за нерегульованим тарифом.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу НКРЕ.

Згідно із повідомленням, ліцензії видані терміном на п'ять років.

Облгази зможуть також поставляти газ іншим споживачам України, крім територій, де кожен з цих облгазів здійснює діяльність з розподілу природного і нафтового газу та постачання газу за регульованим тарифом.

Реклама:

Щорічно "Чернівцігаз" планують постачати до 100 млн. кубометрів газу за нерегульованим тарифом, "Чернігівгаз" - до 150 млн. кубометрів, "Івано-Франківськгаз" - до 100 млн. кубометрів, "Волиньгаз" - до 100 млн. кубометрів, "Закарпатгаз" - до 150 млн. кубометрів, а "Львівгаз" - до 250 млн. кубометрів.

У ході засідання представники комісії зазначили, що можливе здійснення облгазами поставок газу за нерегульованим тарифом дозволить посилити конкуренцію на цьому ринку.

Як повідомлялося, наприкінці січня НКРЕ видала дочірньому підприємству НАК "Нафтогаз України" - "Нафтогазмережі" - ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом промисловим споживачам та іншим суб'єктам господарювання в обсязі до 2 млрд. кубометрів щорічно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: