Фондовий ринок узяв паузу

Четвер, 18 лютого 2010, 12:56

Український фондовий ринок взяв перепочинок у першій половині торговельної сесії.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Індекс УБ, додає близько 0,35%, торгуючись в діапазоні 1725-1730 пунктів.

Початок торговельної сесії був за ведмедями. Індекс просів на 0,5%, на тлі низької активності учасників, що в свою чергу свідчить про позитивні настрої учасників, які бажають купувати акції.

Реклама:

Серед лідерів зростання залишаються акції електрогенерації, котрі ростуть як на тлі деяких позитивних фундаментальних факторах, так і на деяких технічних аспектах.

"Фундаментально, учасники ринку очікують зростання тарифів для підприємств і населення, що вплине на виручку компаній, а також більш вільний доступ до контролю над компаніями з боку Ріната Ахметова, у зв'язку зі зміною влади в країні в найближчому майбутньому. Технічно, акції відставали від загального руху ринку протягом останніх тижнів", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Зовнішній новинний фон залишається досить нейтральним.

Позитивне закриття американських ринків на тлі гарної статистики по ринку житла і промислового виробництва за січень 2010 року підтримали упевненість учасників ринку у відновленні економіки.

Додатковим фактором виступають позитивні звіти корпоративного сектору з Європи та США.

Зростання українського фондового ринку відбувається на тлі зниження російських майданчиків, які, у свою чергу знижуються на тлі деякої корекції вартості сировинних активів на тлі зміцнення долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: