"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Львівщина досі не отримала грошей на дороги до Євро

Четвер, 18 лютого 2010, 11:16

Будівництво транспортної інфраструктури до Євро-2012 ускладнюється через відсутність держбюджету.

Зокрема, Львівщина, яка планувала впродовж 2010-11 років ремонт доріг до пунктів пропуску на кордоні, фінансування ще не отримала, пише Deutsche Welle.

Згідно з програмою підготовки до Євро-2012, Львівщина на будівництво і капітальний ремонт доріг державного значення мала б отримати близько 2 млрд. гривень, 80% з них - з державного бюджету.

Станом на сьогодні, з трьох міжнародних транспортних коридорів, які пересікають область, лише один М 06 (Чоп-Київ) з Чопа до Бродів практично готовий, повідомив в інтерв'ю виданню керівник головного управління архітектури і містобудування Львівської ОДА Степан Лукашик.

Реклама:

Це приблизно чверть із запланованих робіт, додав чиновник.

Хоча на 2010 рік і заплановано інтенсивну розбудову доріг, нині роботи фактично не ведуться, область обмежується заготівлею сипучих матеріалів, повідомив Лукашик.

На це є дві причини: несприятливі погодні умови, засніженість та відсутність затвердженого держбюджету як основного джерела фінансування, пояснив керівник управління.

Він припускає, що роботи розпочнуться за місяць.

До чемпіонату область повинна реконструювати та збудувати дороги до семи пунктів пропуску на кордоні, три пункти іще не збудовано.

Щодо доріг комунального значення, то ситуація практично аналогічна: готуються проекти нових доріг, паралельно вивільняються земельні ділянки під будівництво, але грошей немає, бо фінансування на левову частку теж залежить від держбюджету, повідомили в міському департаменті з підготовки до Євро-2012.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: