"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Evraz із "Приватом" не поділили залізницю

Четвер, 18 лютого 2010, 11:07

Між акціонерами Evraz Group і групи "Приват" назріває конфлікт.

У середу російська компанія звинуватила Криворізький залізорудний комбінат (КЗРК) у блокуванні експорту ГЗК "Суха Балка", що належить Evraz, пише газета "Комерсант-Україна".

Як стверджують у Evraz, КЗРК з початку лютого блокує залізничні під'їзди, через що з 1 березня підприємство змушене призупинити роботу.

За словами віце-президента зі зв'язків з громадськістю Evraz Group Олексія Агурєєва. з 1 березня керівництво гірничо-збагачувального комбінату "Суха Балка" має намір відправити у неоплачувану відпустку близько 3 тис. співробітників.

Реклама:

Це пов'язано з блокуванням Криворізьким залізорудним комбінатом залізничних під'їздів до "Сухий Балки", через що склади підприємства переповнені продукцією.

У компанії заявляють про зрив поставок залізної руди за експортними контрактами.

Як відомо, після того як у грудні 2007 року Evraz Group купила у групи "Приват" ГЗК "Суха Балка", транспортна система і під'їзні шляхи до руднику залишилися у власності КЗРК.

"Починаючи з лютого ми не можемо вивезти нашу продукцію. Залізничні колії належать КЗРК, представники якого говорять нам про поломку залізничної стрілки. Але на наші пропозиції вислати своїх фахівців і безкоштовно відремонтувати стрілку відповіді не було", - зазначив Агурєєв.

Криворізьким залізорудним комбінатом володіють група "Приват" і "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова, причому оперативне управління підприємства здійснює "Приват".

У Evraz Group заявили, що саме ця група блокує експорт "Сухой Балки".

"Ми розцінюємо це як антиконкурентні дії з боку КЗРК. Адже у цього комбінату і нашого ГЗК одні споживачі в Європі", - сказав Агурєєв.

Одержати коментар КЗРК вчора не вдалося. "Я вперше чую про новий конфлікт. Наскільки мені відомо, це питання було вирішено керівництвом підприємств", - відзначив співрозмовник видання в групі "Приват".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: