"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акціонер припускає оскарження продажу акцій "АероСвіту"

Четвер, 18 лютого 2010, 10:39

Компанія EastOne, яка контролює одного з акціонерів ЗАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" - ТОВ "ГенАвіа-Інвест", - припускає, що угода з продажу акцій перевізника Ароном Майбергом може бути оскаржена в суді.

Про це заявив генеральний директор-президент EastOne Геннадій Газін в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Компанія "Ген-АвіаІнвест", як один з акціонерів "АероСвіту", про такі угоди повідомлена не була. Якби в складі акціонерів авіакомпанії відбулися зміни, то, враховуючи норми статуту компанії про наявність у акціонерів переважного права на придбання акцій у разі їх продажу, діючі акціонери повинні були б давати згоду на придбання акцій компанією або особою", - сказав Газін.

За його словами, такої згоди ТОВ "ГенАвіа-Інвест" не давало. Без такої згоди будь-яка компанія або особа навряд чи б могли стати акціонером "АероСвіту" на законних підставах.

Реклама:

"Ця ситуація, на мій погляд, є предметом для оцінки з боку відповідних регулюючих органів", - відзначив він.

EastOne - міжнародна інвестиційно-консалтингова група, яка надає послуги в сфері стратегічного й інвестиційного управління портфелем активів з високою галузевою і географічною диверсифікацією. Компанія створена в 2007 році українським бізнесменом Віктором Пінчуком.

Інвестиційний портфель активів, які перебувають під мандатом EastOne, охоплює більше 20 бізнесів і широкомасштабних проектів, серед яких трубно-колісна компанія "Інтерпайп", телевізійні канали СТБ, "Новий" та ICTV, газета "Факти і Коментарі", видавництво "Економіка" (журнал "ИнвестГазета ", газета "Дело" та інші).

Авіакомпанія "АероСвіт" створена в 1994 році. За даними співголови наглядової ради компанії Григорія Гуртового, у його власності знаходиться близько 25% акцій "АероСвіту", ще 24,76% контролюють структури, афілійовані з Ігорем Коломойським. Фонд держмайна володіє 22,3941% акцій, ТОВ "ГенАвіа-Інвест" - 24,999%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!