Гроші з Надра Банку отримають не всі вкладники?

Середа, 17 лютого 2010, 17:14

Незважаючи на активізацію платежів банком "Надра", ситуація з поверненням вкладів з банку викликає крайнє занепокоєння.

Про це йдеться в повідомленні фінансової компанії "Кредит-Центр".

"Керівництво банку рапортує про відновлення виплат за комплексними програмами виплат депозитів, проте все не так просто", - вважає головний юрконсультант компанії Веніамін Попов.

Він зазначає, що за розробленою банком комплексною программою, повернення депозитів здійснювалося протягом більш ніж півтора роки з виплатою 20% внеску кожні 4 місяці.

"З 12 лютого виплати поновилися, з умовою, що вкладник може знімати одноразово не більше 4 тисяч гривень. Тобто за чотири місяці вкладник має можливість отримати від банку 20% вкладу, але не більше 16 тисяч гривень", - підкреслив Попов.

"Не важко підрахувати, що такі рішення перш за все б'ють по тих, у кого сума вкладу перевищує 80 тисяч гривень, а таких майже половина" - додав юрист.

За його словами, ситуація погіршується судовими рішеннями до Надра Банку про стягнення сум депозитів.

"Напередодні закінчення мораторію Мін'юст зобов'язав виконавчі служби передати всі матеріали справ до банку до центрального департаменту виконавчої служби.

Реклама:

Тим самим Мін'юст позбавив повноважень судових виконавців на місцях робити ті дії із стягнення, які вкладники-збирачі чекали півроку", - пояснив експерт. Попов каже, що питання про прийняття необхідних дій із виконання рішень суду залишається відкритим.

"І ситуація з категорією вкладників, які підписали мирову угоду, схоже спіткала та ж доля, що і громадян по комплексній програмі. Всі їхні спроби зняти гроші відтепер впираються в ліміти банку в чотири тисячі гривень", - підсумував юрист.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!