СБУ не пускає в Україну керівника "Міракс Груп". Оновлено

Середа, 17 лютого 2010, 17:01

Українські прикордонники не впустили в Україну керівника компанії "Міракс Груп Україна" Миколу Нікітенка.

Причиною цього у Держприкордонслужбі назвали заборону з боку правоохоронних органів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Він прибув до аеропорту о 00:20. Під час перевірки документів з'ясувалося, що цій людині заборонено в'їжджати в Україну за дорученням одного з правоохоронних органів", - повідомили у відомстві.

Співрозмовник агентства не уточнив, на який період встановлено таку заборону.

Реклама:

"Зараз Нікітенко перебуває у транзитному залі "Борисполя" в очікуванні зворотного рейсу до Москви. Претензій до прикордонників не має", - сказали в прес-службі відомства. 

У прес-центрі СБУ зазначили, що таке обмеження застосовано до громадянина іншої країни з метою захисту законних прав українських власників.

Служба безпеки пояснила, що Нікітенко, використовуючи офшорні компанії та українські комерційні підприємства, здійснював протизаконні угоди з метою закріплення за собою і третіми особами права власності на підприємства країни.

Як стало відомо, СБУ також проводить розслідування для з'ясування ймовірної причетності Нікітенко до незаконної діяльності на території України, зокрема, у сфері рейдерства.

Натомість, у прес-службі холдингу російської Mirax Group інцидент вважають "або непорозумінням, або "підступами конкурентів".

За словами представників компанії, в корпорації Нікітенко відповідає за проект будівництва багатофункціонального комплексу "Міракс Плаза" по вул. Глибочицькій у Києві й є керівником проекту "Міракс Плаза Україна".

Mirax Group у кінці 2006 року почала реалізацію проекту будівництва "Міракс Плаза" загальною площею 300 тис. кв. м. Висота 46-поверхового комплексу повинна була скласти 170 м.

Проект комплексу, придбаний Mirax Group, передбачав будівництво житла, офісних і торгових приміщень, спортивно-оздоровчого комплексу і готелю.

Девелопер працює на московському ринку нерухомості з 2000 року. Mirax була однією з перших підприємств, яке визнало негативний вплив кризи на свої проекти. Компанія оголосила про припинення близько 50 проектів, що не увійшли до стадії будівництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: