"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські ринки випереджають світову динаміку

Середа, 17 лютого 2010, 13:00

Фондовий ринок зростає випереджаючою динамікою, порівняно з міжнародними ринками.

Про це йдеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Індекс УБ в першій половині торговельної сесії додав близько 2,4%, впевнено переступивши рубіж у 1700 пунктів. Наразі індекс перебуває в районі позначки 1732 пункту.

"Закриття індексу на таких рівнях може означати подолання технічно важливого опору на рівні 1690-1700 пунктів. Таким чином, подальший рух може триватиме до позначки в 1950 пунктів за індексом УБ в середньостроковій перспективі", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Реклама:

Основними драйверами зростання індексу виступили акції електроенергетичних компаній. Так Центренерго і Західенерго додають 8,0% і 9,4% відповідно на тлі позитивних очікувань щодо зростання тарифів у поточному році. Інші ліквідні акції ростуть у межах 2-3%.

Динаміка зовнішніх фондових ринків залишається досить спокійною.

Після відкриття європейських ринків з деяким гепом, основні індикатори перебувають у бічному русі.

Російські ринки торгуються різнонаправлено, оскільки ціна на нафту стабілізувалася на досягнутих раніше локальних максимумах.

Учасники міжнародного ринку очікують великого пакета статистики з економіки в США, яка повинна публікуватися починаючи з 15,30 за київським часом.

У випадку виходу позитивних даних, учасники ринку отримають додаткову підставу для продовження подальшого придбання акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!