"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ виступає проти подорожчання проїзду в київських маршрутках

Середа, 17 лютого 2010, 11:10

Антимонопольний комітет (АМКУ) вважає неприпустимим необгрунтоване підвищення тарифів на проїзд у маршрутках у Києві.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Комітету Олександр Мельниченко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Будь-які дії з перегляду приватними перевізниками тарифів потребують жорсткого контролю і перевірки, перш за все, з боку міської влади, яка вивчає відповідні розрахунки. Причому Антимонопольний комітет вважає неприпустимим економічно необгрунтоване збільшення вартості проїзду в маршрутках, і я не дозволю, щоб хтось спробував використовувати ім'я Комітету у власних цілях ", - зазначив він.

При цьому він доручив Київському міському відділенню Комітету взяти ситуацію під контроль і перевірити обгрунтованість комерційних перевізників.

Реклама:

У той же час, Мельниченко підкреслив, що нещодавно проведена робоча зустріч з представниками міської організації роботодавців-перевізників "Столиця" не свідчить про те, що Комітет схвально ставиться до їх намірів.

Як повідомлялося, раніше виконавчий директор Асоціації перевізників-роботодавців "Столиця" Валерій Липецький заявив про те, що проїзд у київських маршрутках може подорожчати на 20-25% - до 1,80-3,10 гривні.

Перевізники вже готують розрахунки, які обгрунтовують такий крок, після чого мають намір передати їх в ГУ транспорту міськдержадміністрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: