Надра Банк збирає землі боржників

Середа, 17 лютого 2010, 09:26

Тимчасова адміністрація банку "Надра" відсудила за борги у компаній "Найт" і "К-Л-О", які належать співвласнику групи компаній "Континіум" Ігорю Єремєєву, 120 га землі в Київській області.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на джерела у банку.

На сьогодні зобов'язання компанії "К-Л-О" перед банком з урахуванням нарахованих відсотків, пені і штрафів досягли 188,5 млн. гривень, компанії "Найт" - 213,4 млн. гривень.

Обидва позичальники до цього часу вже встигли збанкрутувати: приватне підприємство "Найт" - у травні, а компанія "К-Л-О" - у липні 2009 року. Тому за їх кредитами будуть розраховуватися компанії-заставники - "Альфа Вест Ойл Груп" і "Молпром-Фактор".

Реклама:

Таке рішення 25 січня прийняв Київський апеляційний господарський суд.

У відповідачів є місяць (закінчується 25 лютого) для того, щоб подати касацію до Вищого господарського суду. За інформацією видання, ні "Альфа Вест Ойл Групп", ні "Молпром-Фактор" касаційних скарг поки не подавали.

Якщо представники "Альфа Вест Ойл Груп" і "Молпром-Фактор" все ж таки подадуть касаційну скаргу у Вищий госпсуд, його рішення можна очікувати протягом декількох місяців. У той же час судді касаційної інстанції можуть відправити справу на новий розгляд.

Якщо ж Вищий господарський суд ухвалить рішення на чиюсь користь, у юристів сторони, що програла, в запасі залишиться тільки Верховний Суд, хоча справа навряд чи дійде до нього.

Ціна судових розглядів - 120 га землі в Київській області, які з часу підписання кредитних договорів сильно знецінилися.

У 2008 році вартість застав, наданих поручителями, цілком перекривала зобов'язання компаній "Найт" і "К-Л-О" перед банком "Надра".

Зокрема, під позику компанії "Найт" заставники надали 20 земельних ділянок загальною площею 62,34 га в Макарівському районі Київської області. На той час їх сукупна вартість становила 215,4 млн. гривень - на 4,4 млн. гривень більше відкритої кредитної лінії.

Зобов`язання" К-Л-О "були забезпечені 31 земельною ділянкою в тому ж районі загальною площею 57,7 га, які оцінили в 199,4 млн. гривень при сумі кредиту 173 млн. гривень.

Як повідомлялося, восени 2009 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом видачі цих кредитів банком "Надра".

"Обставини їх отримання, документи, які при цьому використовувалися, дають нам всі підстави говорити про видачу так званих явно безповоротних кредитів, що й стало підставою для порушення цієї кримінальної справи", - так в кінці 2009 року прокоментував ситуацію заступник Генерального прокурора Віталій Щоткін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!