У Росії можуть зникнути платіжні термінали

Вівторок, 16 лютого 2010, 10:37

З квітня робота більшості російських мереж, які приймають платежі, може бути паралізована: Федеральна податкова служба РФ (ФПС) відмовляється ставити на облік платіжні термінали.

Про це заявив голова комітету по платіжних системах Національної асоціації учасників електронної торгівлі Росії Борис Кім, пише газета "Ведомости".

За його словами, ФНС не ставить на облік фіскальні модулі терміналів (блок фіскальної пам'яті і чекова стрічка), вимагаючи від власників апаратів інформацію, яку передавати третім особам їх не зобов'язує жоден нормативний акт.

Зокрема, податківці вимагають договори оренди приміщень, в яких встановлені термінали, а також електронні ключі, що дають повну інформацію про здійснені через термінал транзакції (номери телефонів, у ряді випадків персональні дані платників і т. п.).

Реклама:

За відомостями Кіма, податківці посилаються на внутрішньовідомчу інструкцію, але їх дії суперечать закону про діяльність по прийому платежів фізосіб і розпорядженням Мінфіну.

Якщо питання з ФНП не вдасться врегулювати, з 1 квітня агентам ОСМП та інших платіжних систем доведеться припинити прийом платежів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!