"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Західінкомбанк знайшов інвестора

Вівторок, 16 лютого 2010, 09:17

Один з найбільших банків Західної України - луцький Західінкомбанк - став третім після Промінвестбанку та "Національного кредиту" банком, який з початку кризи зміг знайти нового платоспроможного приватного власника.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на директора департаменту НБУ кризового менеджменту та контролю операцій на відкритому ринку Юрія Петрова.

"У п'ятницю (12 лютого) була підписана постанова про виведення тимчасової адміністрації з Західінкомбанку", - повідомив він.

Тимчасова адміністрація відпрацювала у банку всі відведені їй 12 місяців.

Реклама:

Західінкомбанк припав до душі венчурному фонду "Інноваційні стратегії", підконтрольному бізнесмену Івану Аврамову, повідомляє видання.

"Інвестор гроші завів ще не всі. Але вливання йдуть відповідно до програми фінансового оздоровлення ", - стверджує Петров.

Як повідомлялося, 11 листопада 2009 року тимчасовий адміністратор Західінкомбанку Анна Ярошенко і представники венчурного фонду "Інноваційні стратегії" підписали спільну програму фінансового оздоровлення, яка була затверджена НБУ.

Згідно з програмою, інвестор зобов'язався вивести Західінкомбанк на прибуткову діяльність уже в І кварталі 2010 року, а кошти для фіноздоровленія мали зайти до лютого 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: