"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росіяни втратили контроль над I-box в Україні

Понеділок, 15 лютого 2010, 10:59

Російська компанія "Айбокс" втратила свою частку в українському ТОВ "Айбокс".

За інформацією гезети "Дело", мережа перейшла під контроль структур, які пов'язані з менеджментом українського Альфа-Банку.

Донині ця сторона контролювала 49% платіжної мережі, нагадує видання. Решта 51% належали росіянам.

Проте, за словами джерела, близького до керівництва платіжної мережі "Айбокс", наприкінці січня партнери по бізнесу вступили в конфлікт. Протистояння почалося через те, що один з них не виконав своїх фінансових зобов'язань перед іншим.

Реклама:

Російська компанія "Айбокс" для виходу на український ринок взяла кредит в Альфа-Банку в розмірі 240 млн. гривень.

Бізнес пішов не так, як планувалося, російські партнери не змогли виконати своїх кредитних зобов'язань і змушені були поступитися банкірам свою частку в українській "дочці" "Айбокса".

Таку версію конфлікту виданню підтвердили відразу два джерела.

Номінальним власником українського ТОВ "Айбокс" є офшорна компанія "Бенезія Інвестментс ЛТД.". Її заснували практично на паритетних засадах два партнери. Генеральному директору російського "Айбокса" Павлу Садовникову приписували контроль над 51% голосів у офшорі, частину, що залишилася, за даними учасників ринку, контролювали структури, близькі до менеджменту українського Альфа-Банку.

Непрямим підтвердженням існуючої тісному зв'язку між "Айбоксом" і банком може бути той факт, що ця платіжна мережа є ексклюзивним агентом Альфа-Банку. Тільки клієнти цієї фінустанови можуть користуватися терміналами I-box для погашення кредитних платежів і поповнення карткових рахунків.

ТОВ "Айбокс" займає більше третини ринку миттєвих платежів в Україні. Компанія володіє парком з більш ніж 5 тис. платіжних терміналів I-box.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!