"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Валюта "іде" з України

Понеділок, 15 лютого 2010, 10:09

З початку лютого 2010 року обсяг переказів іноземної валюти за кордон перевищив її надходження в Україну на користь резидентів, при цьому платежі за імпортними контрактами виявилися більшими, ніж обсяги експортних надходжень.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

За даними Нацбанку, ці фактори призвели до зростання чистого попиту на іноземну валюту, зумовивши незначне зниження ринкового курсу гривні по відношенню до долара на міжбанківському ринку на 0,3% - до 8,0385 гривні за долар, а на готівковому - на 0,2%, до 8,1213 гривні за долар.

Зміни офіційного курсу гривні відображали коливання її котирувань на міжбанківському ринку - з початку лютого вона девальвувала по відношенню до долара на 0,11%, до 8,01 гривні за долар, а до російського рубля - на 0,9%, до 2,6590 гривні за 10 рублів.

Реклама:

Щодо євро гривня зміцнилася на 1,9% - до 10,9881 гривні за євро.

Нацбанк рапортує, що регулятор продовжував проведення цільових аукціонів для задоволення потреб клієнтів банків-фізичних осіб для погашення ними заборгованості за валютними кредитами.

Так, з початку лютого було проведено два аукціони щодо продажу доларів, на яких продано 23,3 млн. доларів, а також один аукціон з продажу євро (0,1 млн.) і швейцарських франків (1 млн.).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!