"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Надра" Фірташу - не по кишені?

Понеділок, 15 лютого 2010, 09:25

Національний банк не дозволив компанії, контрольованій Дмитром Фірташем, займатися санацією банку "Надра".

Бізнесмен не зміг довести чиновникам НБУ, що у нього є необхідні для оздоровлення банку 6 млрд. гривень, пише газета "Дело" з посиланням на одного з членів правління НБУ.

"Ті документи, які нам надав інвестор, не дали нам впевненості у тому, що це його гроші, і він може їх використовувати у своїх цілях", - пояснив чиновник.

За даними видання, кошти на санацію банку повинна була виділити підконтрольна Дмитру Фірташу компанія "УкрГаз-Енерго".

Реклама:

Інформацію про те, що саме ця компанія повинна була стати інвестором банку "Надра" підтвердив міністр Кабінету міністрів Петро Крупко.

Оскільки потенційний інвестор не виправдав покладених на нього сподівань, а від переведення активів та пасивів банку "Надра" в "Родовід", НБУ вже встиг відмовитися, у Нацбанку змушені шукати альтернативні шляхи порятунку фінустанови, зазначає видання.

Для цього у чиновників є цілий рік - повноваження тимчасової адміністрації в банку "Надра" продовжено до 9 лютого 2011 року.

Однак у самій фінустанові стільки чекати не збираються і планують отримати вердикт Нацбанку вже 15 лютого.

"Ми очікуємо, що НБУ ухвалить рішення вже в понеділок", - заявила тимчасовий адміністратор банку "Надра" Валентина Жуковська.

Джерело видання у Кабміні не виключає, що тепер Нацбанк і Мінфін можуть повернутися до обговорення можливості рекапіталізації банку за рахунок державних коштів.

Як повідомлялося, через те, що правління НБУ не підтримало запропоновану раніше Кабміном схему переведення частини активів і пасивів банку "Надра" в Родовід Банк, проблемна фінустанова 11 лютого відновила виплати вкладів.

За добу банк "Надра" виплатив клієнтам близько 20 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: