Думка експерта: Ріст в енергетиці говорить про економічну стабілізацію

Субота, 13 лютого 2010, 13:47

Збільшення обсягів виробництва електроенергії на 12% в січні 2010 року свідчить про поступове оздоровлення української економіки.

Таку думку озвучив фінансовий аналітик компанії "Сінком Капітал" Дмитро Чурін.

Основною передумовою зростання енергетичного ринку стало значне збільшення виробництва металургами країни, вважає він.

У січні 2010 року загальний обсяг виробленої в Об'єднаній енергетичній системі України (ОЕСУ) електроенергії в порівнянні з минулорічним показником зріс на 1,972 млрд. кВт/г (або 12%) і склав 18,454 млрд. кВт/г.

"Причиною позитивної динаміки стало значне збільшення замовлень, основна частина з яких надійшла від клієнтів гірничо-металургійного сектора. У свою чергу, активність металургів була обумовлена збільшенням попиту на їхню продукцію на світових майданчиках", - вважає Чурін.

Реклама:

На думку аналітиків компанії "Сінком Капітал", позитивні тенденції в металургії є ключовою передумовою зростання промислового виробництва в Україні.

За їхніми даними, в січні 2010 року останній показник виріс на 15%.

"Відмінні показники енергетичної галузі України позначилися і на біржових позиціях емітентів - генеруючих компаній. З початку року акції ВАТ "Центренерго" виросли на 5,3%, а ВАТ "Донбасенерго" на 11,1%" - стверджує Чурін.

Експерт прогнозує продовження динамічного розвитку української електроенергетики протягом всього 2010 року.

"За нашими розрахунками до кінця року споживання енергії населенням країни зросте на 7-10%, а промисловістю - на 10-15%", - наголошує Чурін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!