"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойському дали офіційний дозвіл на придбання "1+1"

П'ятниця, 12 лютого 2010, 20:33

Антимонопольний комітет дозволив белізькій компанії Harley Trading Limited придбати понад половину акцій CME Cyprus Holding II Limited, що контролює українські телеканали "Студія "1+1" та "Кіно".

Про це повідомляється на інтернет-сторінці комітету.

Як відомо, холдинг Central European Media Enterprises Ltd. (CME) у січні 2010 року уклав з підконтрольною підприємцю Ігорю Коломойському компанією Harley Trading Limited угоду про повний продаж телеканалів "Студія "1+1" та "Кіно".

Ціна переходу активів склала 300 млн. доларів. Очікують, що угода буде закрита в другій половині квітня 2010 року.

Компанії обумовили розірвання угоди від липня 2009 року, за якою Коломойський і співвласник телеканалу "ТЕТ" Ігор Суркіс через підконтрольну їм Alstrom Busines Corp., тримали контроль над 49% кіпрської структури CME Cyprus, яка володіла телеканалами "Студія 1+1" та "Кіно".

В обмін на це CME має отримати 100 млн. доларів і телеканал "ТЕТ", який передбачалося інтегрувати в групу українських каналів.

Крім того, АМКУ в п'ятницю також дозволив Alstrom Busines Corp отримати контрольну частину акцій CME Cyprus Holding II Limited.

За підсумками січня-вересня 2009 року, чистий дохід активів CME в Україні знизився в 5,3 раза - до 14,37 млн. доларів.

Реклама:

EBITDA каналів погіршився в 3,1 раза - до -40,19 млн. доларів, тоді як операційний збиток зріс у 2,7 раза - до 42,97 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!