Коломойський підняв ціну паперів Ferrexpo на 5%

П'ятниця, 12 лютого 2010, 16:25

Котирування акцій британської Ferrexpo Plc на Лондонській біржі в першій половині торгів у п'ятницю виросли майже на 5% - до 220 пенсів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Поштовхом до цього стали новини про продаж основним бенефіціаром групи "Приват" Ігорем Коломойським свого останнього пакету акцій компанії в кількості 17 млн. (2,89%).

Крім того, росту посприяла позитивна динаміка акцій залізорудних компаній, повідомили в інвесткомпанії "Фенікс Капітал".

Реклама:

Як відзначив її аналітик Олександр Макаров, продаж Коломойським акцій Ferrexpo - позитивна новина для паперів компанії.

"Коломойський не має представників у керівництві компанії, і продаж їм акцій не розглядається як вихід інсайдера, який знає щось більше про її перспективи, ніж інші учасники ринку", - сказав він.

Крім того, додав експерт, це вже третій великий продаж Коломойським акцій компанії, а негативний вплив на ринок мали тільки заяви про продаж.

Як повідомлялося, раніше Коломойський продав великий пакет акцій Ferrexpo в розмірі 12 млн. акцій 28 січня 2010 року.

До цього в середині жовтня 2009 року він продав ще 11,551 млн. акцій.

Відомо що Ferrexpo plc котирується на Лондонській фондовій біржі з червня 2007 року. Український бізнесмен Костянтин Жеваго володіє 51% Ferrexpo plc. З початку торгів 12 лютого, вони подорожчали на 1,3%.

Чистий прибуток Ferrexpo в січні-червні 2009 року склав 28,708 млн. доларів, що в 5,5 раза менше, ніж на цей час 2009 року, а її доходи відтоді скоротилися на 42% - до 301,76 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: