Німеччина гальмує економічне зростання в Європі

П'ятниця, 12 лютого 2010, 13:51

Зростання економіки Німеччини призупинився в останньому кварталі 2009 року, що свідчить про уповільнення виходу країни з рецесії.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на ВВС.

Згідно з попередніми даними, оприлюдненими у п'ятницю, валовий внутрішній продукт країни за останні три місяці 2009 року не виріс в порівнянні з попереднім кварталом, незважаючи на послідовне зростання в другому і третьому кварталах 2009 року.

У той же час обсяг ВВП Франції за той же період збільшився на 0,6%, всупереч очікуванням аналітиків.

Реклама:

Німеччина офіційно вийшла з рецесії влітку 2009 року завдяки своєму експорту - основній складовій економіки країни.

Нинішні цифри здивували аналітиків, більшість з яких передбачали помірне зростання німецької економіки в останньому кварталі 2009 року. Однак, згідно зі статистикою, за останній рік обсяг економіки країни скоротився на 1,7%.

"Ми більше не перебуваємо в занепаді, швидше, ми спостерігаємо дуже слабке зростання. Перший квартал нового року швидше за все також покаже дуже незначне зростання", - відзначає економіст німецького банку BHF Герд Хассель.

Січневі цифри відображають стабільне збільшення обсягу експорту. У період з вересня по грудень 2009 року німецьким експортерам вдалося отримати прибуток, незважаючи на загальне скорочення експорту на 18,4% за 2009 рік.

Це найбільш значне падіння експорту за рік (у порівнянні з попереднім аналогічним періодом), починаючи з 1950 року. У результаті Німеччина поступилася Китаю титулом найбільшого експортера в світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: