Укрпромбанк відсудив гроші у покійного мера Рівного

П'ятниця, 12 лютого 2010, 10:26

Наприкінці січня 2010 року Господарський суд Рівненської області зобов'язав компанію "Інтерпромхолдінг" повернути Укрпромбанку 129 млн. гривень.

Рівненська компанія позичала гроші для поповнення обігових коштів, але вчасно повернути їх не змогла, пише газета "Дело".

"Інтерпромхолдінг" був зареєстрований у жовтні 2006 року за розпорядженням мера Рівного, нині покійного Віктора Чайки. А вже через місяць, 27 грудня, компанія відкрила кредитну лінію в Українському промисловому банку.

Офіційно фірма брала гроші для "поповнення оборотних коштів". Фактично ж, враховуючи, що на момент, коли брався кредит, "Інтерпромхолдінг" проіснував лише місяць, можна припустити, що позикові кошти і стали фінансовою основою компанії, зазначає видання.

Реклама:

Господарський суд Рівненської області встановив, що всього Укрпромбанк перерахував "Інтерпромхолдінгу" 171 млн. гривень. Термін погашення кредиту закінчився у квітні 2009 року.

Однак до обумовленого договором терміну рівненська фірма змогла погасити лише частину боргу. Більша частина суми - 93,4 млн. гривень - так і залишилася невиплаченою.

До того ж на цю суму банк додатково нарахував відсотки за кредитом, які склали 23,7 млн. гривень, пеню за несвоєчасне погашення кредиту - 9,7 млн. гривень, а також пеню за несвоєчасне погашення відсотків за кредитом - 2,2 млн. гривень.

Отримувачем за кредитом, який брав "Інтерпромхолдінг", виступила компанія "Нафта-Україна". В якості майна, яке гарантувало виплату позичальником боргу, були визначені автозаправні станції в Чернівецькій області, що належать "Нафта-Україна".

Проте представники Укрпромбанку відмовилися брати борг у вигляді АЗС і зажадали від суду зобов'язати "Інтерпромхолдінг" повернути саме гроші.

Укрпромбанк зареєстрований в 1989 році. Сьогодні банк знаходиться в стадії ліквідації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!