Суд вигнав голландського заправника з "Борисполя"

П'ятниця, 12 лютого 2010, 09:25

Оболонський районний суд Києва визнав незаконною передачу паливно-заправного комплексу в аеропорту "Бориспіль" українсько-голландській компанії-постачальнику авіапального "Кребо".

Рішення суду було винесено 1 лютого, при цьому в самій компанії про нього дізналися лише через кілька днів, пише газета "Дело".

"Розгляд проходив без виклику до суду представника відповідача", - пояснили ситуацію в компанії.

В українсько-голландській компанії стверджують, що рішення суду було прийнято з численними порушеннями.

Реклама:

Зокрема, юристи компанії відзначають, що термін розгляду позовів, які заперечують рішення третейського суду, закінчився ще в 2009 році.

Крім того, розгляд майнових суперечок, які стосуються об'єктів нерухомості, має відбуватися за місцем їх розташування. У зв'язку з цим компанія вже подала апеляцію на рішення Оболонського районного суду до Апеляційного суду Києва.

Крім того, позов бориспільського міжрайонного прокурора Київської області, який став підставою судового розгляду, прийнятий до розгляду після закінчення терміну давнини - більш ніж через 3 роки після прийняття оспорюваного рішення.

Оскільки спір щодо майна "Кребо" далеко не перший, керівництво компанії стверджує, що численні перевірки з боку перевіряючих органів на додаток до подібних судових рішень є ланками одного ланцюга і носять планомірний характер.

Як повідомлялося, у липні 2009 року СБУ звинуватила "Кребо" в незаконній приватизації авіазаправочного комплексу аеропорту "Бориспіль". Спецслужба порушила кримінальну справу за фактом привласнення майна міжнародного аеропорту "Бориспіль" на суму понад 30 млн. гривень.

Керівництво "Кребо" у свою чергу стверджує, що побудувало в "Борисполі" комплекс "Централізована заправна станція" в 1998-2006 роках повністю за свій рахунок і без участі держави.

Тоді ж, у 2006 році, рішенням третейського суду заправний комплекс в "Борисполі" було передано у власність авіазаправників. Таким чином, Оболонський суд фактично анулював це рішення.

ЗАТ "Спільне українсько-голландське підприємство "Кребо" засновано у 1994 році за участю "Укртатнафти", аеропорту "Бориспіль" та нідерландської компанії Movida International Holding, яка нині контролює 78% акцій.

За даними Upeco, основними постачальниками авіапального в аеропортах є компанії "Кребо" (заправляє в Борисполі (50%), Запоріжжі та Миколаєві), "ТНК-Авіа" (Сімферополь, Одеса, Донецьк, формально - Бориспіль), "ЛУК АВІА ОЙЛ" ("Бориспіль" і деякі невеликі аеропорти), "Укртатнафта" ("Бориспіль").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: