"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін відкидає звинувачення Партії регіонів у рейдерстві

П'ятниця, 12 лютого 2010, 09:11

Виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський заявляє, що Мінфін управляє поліграфкомбінатом "Україна", а не здійснює його рейдерське захоплення.

Про це він сказав на засіданні парламенту у четвер, відповідаючи на звинувачення депутата від Партії регіонів Валерія Бондика, що комбінат знаходиться в сфері "інтересів рейдерів з Мінфіну", повідомляє агентство "УНІАН".

Уманський наголосив, що "Міністерство фінансів є органом управління поліграфкомбінатом "Україна", і говорити, що Мінфін рейдерськи захоплює власне ж підприємство, як на мене, не зовсім коректно".

Як повідомлялося, 22 січня Партія регіонів заявляла про спробу команди кандидата у президенти Юлії Тимошенко змінити керівництво комбінату "Україна" з метою надрукувати зайві 1,5 млн. виборчих бюлетенів.

Реклама:

Задля цього, за даними ПР, керівництво Міністерства фінансів, в управлінні якого є поліграфкомбінат "Україна", незаконно, в ручному режимі, внесло зміни до статуту цього підприємства.

Як результат - наказом виконувача обов'язки міністра фінансів Ігоря Уманського виконувачем обов'язки генерального директора поліграфкомбінату був призначений Володимир Хомко.

Разом з тим у БЮТ назвали ці заяви провокацією.

26 січня президент Віктор Ющенко ввів у дію рішення РНБО від 25 січня "Про невідкладні заходи щодо забезпечення законності при виготовленні виборчих бюлетенів для повторного голосування з виборів президента".

На виконання цього рішення Міністерство фінансів 27 січня призначило в.о. генерального директора ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" Романа Середу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: