Банкам бракує грошей на охорону

Четвер, 11 лютого 2010, 20:44

Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" вважає необхідним перенести кінцевий термін виконання вимог щодо охорони приміщень до 1 січня 2015 року.

Про це повідомили в прес-службі УКБС, передає агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Крім того, банки вимагають терміново провести нараду за участю НБУ, МВС, Генпрокуратури, щоб вирішити питання відстрочки переоснащення касових вузлів.

Також банківське співтовариство наполягає на відкликанні листа НБУ, яким регулятор вимагає від банків до 1 березня 2010 року подати щоквартальні графіки з вибору охоронного оснащення для приміщень банків. 

"УКБС закликає Нацбанк до прагматичної політики щодо вирішення цього питання, оскільки в банків відсутні джерела навіть для нарощування капіталу своїх установ", - підсумовують в листі.

За словами гендиректора УКБС Галина Оліфер, в таких умовах банки будуть змушені жорстко заощаджувати кошти.

Реклама:

Вимоги НБУ щодо переоснащення касових вузлів банкіри вважають неадекватними. За їх словами, це вимагає від банків знайти 2 мільярди гривень на безперспективні кроки.

Банки скаржаться, що великі системні фінустанови, які мають розгалужену мережу, щорічно витрачають на охорону і технічне обладнання одного структурного підрозділу близько 250 тис. дол.

У УКБС впевнені, що рівень захисту відділень є достатнім для безпеки.

Представники банків вважають, що вимоги Нацбанку лобіюють виробників сертифікованих засобів безпеки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!