Уряд визначив дев'ять стратегічних інвестпроектів

Четвер, 11 лютого 2010, 19:12

Кабінет міністрів опублікував перелік з 9 стратегічно важливих для економічного розвитку держави інвестиційних проектів.

Про це повідомляється на урядовій інтернет-сторінці.

Перелік підготований Національним агентством з іноземних інвестицій та розвитку ( "Укрзовнішінвест") і прийнятий урядом ще 23 грудня 2009 року.

До списку входять проекти з організації швидкісного залізничного руху між Києвом та аеропортом "Бориспіль", модернізації Іллічівського морського торгового порту, авіаційного будівництва логістичного центру в Узині на Київщині.

Реклама:

Також передбачене будівництво енергетичних потужностей компаній "Західенерго", "Центренерго" і вітроенергетичних установок на потужностях ДП "Південний машинобудівний завод".

Згадане в переліку і створення комплексів з переробки твердих промислових відходів у Хмельницькому, Вінниці, Сумах, Луцьку та Чернівцях, а також створення в Україні 10 індустріальних парків.

Планує уряд зайнятися будівництвом заводу з фракціонування плазми крові, потужністю 200 тис. л на рік, і зведенням космічного ракетного комплексу "Циклон-4".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!