Мінекономіки стимулюватиме внутрішній попит на метал

Четвер, 11 лютого 2010, 14:47

Міністр економіки Богдан Данилишин заявляє про необхідність стимулювання внутрішнього попиту на металопродукцію.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Мінекономіки.

Данилишин зазначив, що проведений Мінекономіки спільно із "Держзовнішінформом" моніторинг середніх цін на металопродукцію, яка виробляється вітчизняними метпідприємствами і реалізується на внутрішньому ринку при відвантаженні первинного споживачу або трейдеру і на експорт, свідчить, що більшість видів прокату поставляється на внутрішній ринок за цінами, нижчими від експортних.

Проте, по ряду позицій перевищення цін на металопрокат, який поставляється на внутрішній ринок, спостерігається на продукцію виробництва ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Реклама:

"Оскільки, на сьогодні кризові явища в металургійній галузі остаточно не подолані, зберігається і посилюється висока залежність галузі від експорту металопродукції, при зменшенні обсягів споживання металу на внутрішньому ринку, подальший напрямок розвитку цієї галузі може здійснюватися через механізми стимулювання внутрішнього попиту на металопродукцію, - підкреслив Данилишин.

За даними Мінекономіки, у розрахунку місяць до відповідного місяця попереднього року, зростання виробництва в металургії було зафіксоване протягом трьох останніх місяців.

Зростання в грудні (до грудня 2008 року) було забезпечено збільшенням обсягів виробництва чавуну (на 42%), сталі без напівфабрикатів отриманих безперервним литтям (на 34%), напівфабрикатів (на 36,4%), прокату готового чорних металів (на 22, 6%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: