"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Пінчука розрахувалася за єврооблігаціями

Четвер, 11 лютого 2010, 14:31

Interpipe Limited, власник української трубно-колісної компанії "Інтерпайп", 10 лютого здійснив виплату піврічного купонного доходу за ставкою 8,75% річних з єврооблігацій на суму 200 млн. доларів із погашенням 2 серпня 2010 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу російської інвесткомпанії "Трійка Діалог".

Як відомо, що, згідно з попередніми умовами випуску, виплата була передбачена 2 лютого 2010 року, однак за інформацією операторів ринку власники облігацій не отримали купонний дохід.

Коментуючи ситуацію, віце-президент управління глобальних ринків "Трійка Дилогія Україна" Олександр Овчинніков зазначив, що, незважаючи на те, що виплата була здійснена із затримкою на кілька днів, емітент вклався у термін, протягом якого він зміг погасити свій борг до настання технічного дефолту за зобов'язаннями.

Реклама:

Овчинніков повідомив, що 10 лютого на ринку з'явилися котирування облігацій "Інтерпайпу" на рівні 75,5-77/82,5 при обсязі 100-150 тис. доларів, що передбачає прибутковість близько 65,2% річних.

За його словами, велика різниця між ціною і номінальною вартістю пояснюється швидким погашенням облігацій - в серпні 2010 року.

Експерт підкреслив, що питання про реструктуризацію боргу компанії поки ще не вирішено, тому інвестори закладають певний дисконт за ризик.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2009 року "Інтерпайп" оголосив про укладення договорів блокування і підтримки (Lock Up і Support Agreements) із власниками 74% випуску своїх єврооблігацій на суму 200 млн. доларів.

Відповідно до договорів, власники єврооблігацій, зокрема, взяли на себе зобов'язання відмовитися від дій, які можуть призвести до крос-дефолту, на період до 2 лютого 2010 року або до пізнішої дати в разі домовленості між сторонами.

Умовами договорів передбачається, що за це власники отримають винагороду в розмірі 2,5 долара за кожну тисячу доларів основної суми боргу по облігаціях.

При цьому така плата буде здійснена за умови, що загальна сума облігацій, якими володіють власники, які підписали договір підтримки і блокування, досягне 150,001 млн. доларів, або 75% "плюс" 1 облігація.

Крім того, Interpipe запропонував власникам, які вже увійшли в договори блокування та підтримки, внести зміни в договір і перенести Long-Stop Date з 2 на 28 лютого 2010 року.

Interpipe оголосив про початок переговорів із власниками понад 75% випуску єврооблігацій на суму 200 млн. доларів про укладення з ними договорів блокування і підтримки в середині листопада 2009 року.

У липні 2007 року "Інтерпайп" здійснив дебютний випуск єврооблігацій на 200 млн. доларів із погашенням 2 серпня 2010 року і ставкою 8,75% річних. Процентний дохід за облігаціями виплачується раз на півроку.

Трубно-колісна компанія "Інтерпайп" підконтрольна бізнесменові Віктору Пінчуку і членам його сім'ї. Виробничі потужності компанії розміщені на трьох заводах у Дніпропетровській області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: