У Тимошенко можуть скасувати рішення щодо банків "Надра" і "Родовід"

Четвер, 11 лютого 2010, 13:36

Кабінет міністрів скасує своє рішення про передачу активів і пасивів з Надра Банку в Родовід Банк у випадку, якщо НБУ не прийме цю логіку врегулювання ситуації навколо проблемного банку.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Уряд прийняв рішення. Якщо Національний банк України прийме рішення по іншій моделі (яка відрізняється від запропонованої урядом), то рішення Кабінету міністрів, безумовно, буде скасовано, після рішення (про передачу активів і пасивів)", - сказав він.

Уманський підкреслив, що уряд продовжує відстоювати запропонований ним механізм щодо передачі їм активів і пасивів Надра Банку для підтримки вкладників.

Реклама:

"Ми свою позицію зафіксували і підтвердили. Якщо Нацбанк відмовляється від запропонованої нами позиції, якщо тимчасова адміністрація банку "Надра" пропонує іншу схему, то нехай вони вже згодом і визначаються", - додав він.

Як повідомлялося, у середу на веб-сайті уряду була оприлюднена спільна з НБУ постанова Кабінету міністрів, датована 23 грудня 2009 року, про докапіталізацію контрольованого урядом Родовід Банку на 7,5 млрд. гривень для забезпечення переведення вкладів фізичних осіб з Надра Банку в Родовід Банк.

10 лютого закінчувався річний термін повноважень тимчасової адміністрації НБУ в Надра Банку, а також завершувалася дія мораторію на задоволення вимог кредиторів цієї кредитно-фінансової установи.

У цей же день правління НБУ ухвалило рішення продовжити роботу тимчасового адміністратора в банку.

Банк "Надра" заснований в 1993 році. До початку січня 2010 його найбільшими акціонерами залишалися кіпрські Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (30,7406%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: