"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін виступає проти передачі активів і пасивів Надра Банку у Родовід Банк

Четвер, 11 лютого 2010, 11:04

Міністерство фінансів пропонує Кабінету міністрів скасувати передачу активів і пасивів банку "Надра", зокрема зобов'язань перед вкладниками-фізичними особами, у Родовід Банк.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський під час засідання Кабінету міністрів, запропонувавши додатково внести відповідне питання до порядку денного, повідомляє агентство "Українські новини".

Мінфін також пропонує скасувати докапіталізацію Родовід Банку на 7,5 млрд. гривень, що планувалася для забезпечення виплат вкладникам Надра Банку.

"Я хочу запропонувати скасувати рішення, яким ми пропонували врегулювати ситуацію навколо банку "Надра" шляхом передачі активів і пасивів у Родовід Банк, з урахуванням тих рішень, які вчора прийняв Національний банк, і того розгляду, що зараз відбувається під час засідання правління", - сказав він.

Реклама:

У свою чергу прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сказала, що це питання буде внесено до порядку денного і розглянуто на засіданні уряду.

Як повідомлялося, у середу на веб-сайті уряду була оприлюднена спільна з НБУ постанова Кабінету міністрів, датована 23 грудня 2009 року, про докапіталізацію контрольованого урядом Родовід Банку на 7,5 млрд. гривень для забезпечення переведення до цієї фінустанови вкладів фізичних осіб з Надра Банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!