НБУ продовжив роботу в Надра Банку

Четвер, 11 лютого 2010, 10:15

Правління Національного банку України ухвалило рішення продовжити роботу тимчасового адміністратора в Надра Банку.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на директора департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергія Круглика.

"Прийнято рішення про продовження роботи тимчасового адміністратора в банку "Надра". Робота правління триває сьогодні з ранку. Приймається пункт за пунктом щодо банку "Надра" та інших фінустанов", - сказав чиновник.

При цьому Круглик уточнив, що рішення про продовження роботи тимчасового адміністратора в банку "Надра" було прийнято 10 лютого.

Реклама:

Як повідомлялося, до розгляду питань, пов'язаних з подальшою долею проблемного системного банку "Надра", правління НБУ розпочало ще в середу. Його засідання затяглося до глибокого вечора, і кілька разів переривався.

10 лютого закінчувався річний термін повноважень тимчасової адміністрації банку "Надра", а також завершувалася дія мораторію на задоволення вимог кредиторів цієї кредитно-фінансової установи.

У середу на веб-сайті уряду була оприлюднена спільна з НБУ постанова Кабінету міністрів, датована 23 грудня 2009 року, про докапіталізацію контрольованого урядом Родовід Банку на 7,5 млрд. гривень для забезпечення переведення до цієї фінустанови вкладів фізичних осіб з Надра Банку.

Банк "Надра" заснований в 1993 році. До початку січня 2010 року його найбільшими акціонерами залишалися кіпрські Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (30,7406%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!