Ринок США негативно зреагував на заяву Центробанку

Четвер, 11 лютого 2010, 10:07

Американські фондові індекси знизилися в середу на слабкій звітності Sprint Nextel Corp. і Dean Foods Co.

Негативний вплив на ринок зробили також побоювання, що відновлення американської економіки сповільниться в тому випадку, якщо Федеральна резервна система (ФРС) піде на жорсткість кредитно-грошової політики, повідомляє агентство Bloomberg.

Глава ФРС Бен Бернанке заявив у своєму посланні до членів фінансового комітету Палати представників Конгресу в середу, що Центробанк може "незабаром" ухвалити рішення про підвищення облікової ставки (discount rate), яка використовується в кредитуванні банків.

Наразі базова процентна ставка ФРС знаходиться в діапазоні від 0 до 0,25% річних, облікова ставка становить 0,5% річних.

Реклама:

"Заява глави ФРС не надала підтримки ринку. Ніхто не чекає, що Центробанк буде підвищувати ставку так, як він це робив раніше. Тому ФРС змушена придумувати щось інше", - відзначає аналітик Themis Trading LLC Джозеф Салуцці.

Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в середу на 20,26 пункту (0,2%) - до 10038,38 пункту.

Standard&Poor's 500 опустився на 2,39 пункту (0,22%), склавши 1068,13 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 3 пункти (0,14%) - до 2147,87 пункту.

Європейські фондові індекси виросли в середу на 0,4-1,2% на інформації, що влада ЄС активно обговорює плани надання фінансової допомоги Греції та інших членів єврозони, що зазнають труднощі з бюджетним дефіцитом.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Dow Jones Stoxx 600 виріс до закриття ринку на 0,7%.

14 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи виросли в середу.

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону ростуть у четвер третій день поспіль, оскільки інфляція в Китаї виявилася нижчою від прогнозу, а число робочих місць в Австралії збільшилося в січні.

Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific без врахування Японії додав 1,6% з відкриття торгів. Ринки Японії і Тайваню закриті в четвер.

Південнокорейський Kospi підвищився на 1,8%, австралійський S&P/ASX 200 - на 0,9%, гонконгський Hang Seng - на 1,4%, китайський Shanghai Composite - на 0,2%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!