Western Union шукає, як виконати вимогу Нацбанку

Четвер, 11 лютого 2010, 09:09

Компанія Western Union до 1 травня 2010 року має намір перейти на безбланкову технологію роботи в Україні.

"Згідно з вимогами компанії "Вестерн Юніон" агентська мережа АТ "Райффайзен Банк Аваль" (включаючи всі банки-субагенти) має до 1 травня 2010 року перейти на використання безбланкової технології ACR (Automated Customer Receipt)", - цитує агентство "УНІАН" повідомлення "Райффайзен Банку Аваль", направлене банкам-субагентам.

Згідно з повідомленням, перехід на безбланкову технологію відповідає стратегії розвитку компанії "Вестерн Юніон" в Україні.

Ця технологія використовується в багатьох країнах світу, і перехід на неї є необхідною умовою подальшого розвитку сервісу "Вестерн Юніон"

Реклама:

При цьому використання безбланкової технології не означає повну відмову від стандартних бланків.

У виняткових випадках допускається використання стандартних бланків при виникненні технічних проблем і неможливості роботи за технологією ACR.

У документі зазначається, що використання безбланкової технології при відправленні переказів дозволить повідомляти клієнтові курс, який діє в програмному забезпеченні до відправлення переказу в системі, що нині є однією з вимог Національного банку України.

Як повідомлялося, у грудні 2009 року НБУ звернувся до комерційних банок з проханням утриматися від надання послуги з прийому переказів за кордон у гривні через міжнародну платіжну систему Western Union.

Регулятор зазначав, що чинне законодавство України не дозволяє здійснювати перекази за межі України в гривні, тому ця послуга системи Western Union надає можливість банку лише прийняти від ініціатора переказу кошти в гривні, а відправити за кордон переказ можна лише в іноземній валюті.

У Нацбанку наполягали на тому, що нова послуга з міжнародного переказу має бути прозорою для клієнта, тобто він має поставити свій підпис під інформацією про курс гривні до іноземної валюти і суми в іноземній валюті, що буде виплачена одержувачеві переказу.

У свою чергу, компанія Western Union заявила, що забезпечить обов`язкову фіксацію валюти виплати і курсу конвертації валют згідно з вимогами НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: