"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ вагається щодо "Надра" через пропозицію інвестора

Середа, 10 лютого 2010, 20:40

Правління Нацбанку оголосило перерву в засіданні, присвяченому ухваленню рішення про подальшу долю проблемного системного банку "Надра".

Про це повідомив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Правління перервало роботу. Рішення не прийняте", - сказав він.

Як повідомило джерело з Нацбанку, правління продовжить розгляд цього питання в четвер вранці. НБУ нібито вивчає пропозицію ймовірного інвестора банку "Надра".

Реклама:

Як повідомлялося, 10 лютого 2010 року закінчується річний термін повноважень тимчасової адміністрації банку "Надра" і дія мораторію на задоволення вимог його кредиторів.

У прес-службі банку "Надра" повідомили, що не розраховують на продовження Нацбанком мораторію, але підкреслили, що розвиток ситуації повністю залежить від рішення Нацбанку.

На сайті уряду 10 лютого 2010 року оприлюднена спільна з НБУ постанова від 23 грудня 2009 року про докапіталізацію контрольованого урядом Родовід Банку на 7,5 млрд. грн. для забезпечення перекладу вкладів фізичних осіб з банку "Надра" в Родовід Банк.

На початку лютого міжнародні експортно-кредитні агентства 8 країн висловили стурбованість ходом реструктуризації заборгованості банку "Надра".

Перш за все - новинами про те, що український уряд більше не бажає підтримувати рекапіталізацію банку "Надра" і що буде вжито заходів з передачі активів цього банку в "Родовід Банк".

Банк "Надра" заснований 1993 року.

До початку січня 2010 року його найбільшими акціонерами залишалися Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (30,7406%). Обидві зареєстровані на Кіпрі.

Згідно з даними НБУ, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів (25,893 млрд грн) банк "Надра" займав 11-е місце серед 182 діючих банків, тоді як роком раніше за цим показником він був шостим. Чистий збиток банку в 2009 році склав 1364 млн грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: