"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд під Коломойського міняє закони

Середа, 10 лютого 2010, 19:40

Кабінет міністрів доручив Держспоживстандарту призупинити дію технічних умов на компоненти автомобільних бензинів КБ-92 і КБ-95, які обкладаються зниженим акцизним збором.

Таке рішення закріплене урядовим розпорядженням від 23 грудня 2009 року, текст якого розміщений на сайті Верховної ради, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Розмір акцизної ставки на такі бензинові складники становить 20 євро на тонну, тоді як акциз на товарний бензин складає 110 євро на тонну.

У розпорядженні доручено комітету припинити дію технічних умов на компоненти автомобільних бензинів на період внесення змін до закону "Про ставки акцизного збору і ввізного мита на деякі товари".

Реклама:

Уряд також доручив Мінфіну, Мінекономіки та Мінпаливенерго в місячний термін розробити законопроект, який зрівняє акцизний збір на складники з акцизним збором на товарні бензини.

Як повідомлялося, підконтрольне групі "Приват" ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ) у вересні 2009 року розпочало поставки на ринок компонентів бензинів КБ-92 і КБ-95.

Низка учасників ринку висловились негативно до виробництва в кременчуку складників бензинів, звертаючи увагу на те, що вони, володіючи гіршими властивостями, ніж товарні бензини, обкладаються зниженою акцизною ставкою.

Кабмін 23 грудня 2009 прийняв розпорядження, яким уже рекомендував Держспоживстандарту анулювати технічні умови, на яких "Укртатнафта" випускає складники бензинів.

Досі розпорядження не публіковалося і не вступило в дію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: