"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сведбанк обіцяє прибуткову діяльність

Середа, 10 лютого 2010, 17:52

Сведбанк має намір вийти на прибуткову діяльність у 2010 році після значних збитків у 2009 році.

Про це заявив голова правління кредитно-фінансової установи Райнер Мюллер-Ханке, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми прогнозуємо поступове вирішення існуючих проблем з нашими активами і вихід на прибуткову діяльність за підсумками 2010 року. У першому кварталі 2010 року плануємо відновити кредитування середнього та малого бізнесу", - сказав він.

За словами Мюллер-Ханке, Swedbank планує залишатися на українському ринку в довгостроковій перспективі, незважаючи на понесені збитки.

Реклама:

"У банку є підтримка материнської компанії, яка дозволила минулого року збільшити власний капітал на 3,28 млрд. грн. Це дасть можливість банку в поточному році впровадити нову бізнес-стратегію", - підкреслив банкір.

За його даними, на сьогоднішній день банк повністю покрив резервами проблемні кредити і виконує всі нормативи Нацбанку. Поточний рівень адекватності капіталу банку становить 13,6% при необхідному рівні не менше 10%.

Як повідомлялося, частка поганих кредитів в українських "дочок" Swedbank - Сведбанк і Сведбанк Інвест - на кінець 2009 року досягла 53,46% в порівнянні з 4,97% на кінець 2008 року.

В цілому в 2009 році погані кредити Сведбанк і Сведбанк Інвест збільшилися у 8,3 рази.

Голова правління Сведбанку відмовився говорити про вплив на формування проблемних кредитів у банку його попередніх керівників.

"Відповідно до політики групи Swedbank, діяльність попереднього менеджменту не підлягає коментуванню. Ми підкреслюємо значимість поточної роботи з управління ризиками нашого портфеля і впевнені, що вступили в 2010 рік, маючи більш сильні позиції", - сказав він.

До середини 2009 року Сведбанк очолював Сергій Тігіпко, який потім взяв участь у президентських виборах і в ході першого туру набрав 13,05% голосів, що забезпечило йому третє місце.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: