"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кандидати в президенти витратили на рекламу понад 2 мільярди

Середа, 10 лютого 2010, 15:00

Під час президентської виборчої кампанії в Україні кандидати на пост глави держави витратили на рекламу та піар-послуги від 2 до 3 млрд. гривень.

Про це на прес-конференції повідомили голови вітчизняного ринку реклами і піар, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, представник координаційної ради Асоціації зовнішньої реклами Артем Біденко зазначив, що всі офіційно зареєстровані кандидати на посаду президента у першому турі на пряму рекламу витратили близько 1,15 млрд. гривень і ще близько 700-750 млн. гривень - на непряму, немедійну рекламу.

У другому турі виборів, на думку Біденка, кожен з кандидатів витратив на рекламу близько 100 млн. гривень.

Реклама:

"В цілому на вибори пішло десь близько 1,9 млрд. гривень, максимум - до 2 млрд. Це вже з усіма гонорарами і послугами політтехнологів", - підкреслив він.

У свою чергу, голова Спілки рекламістів Євген Ромат вважає, що витрати на рекламну кампанію були ще вищими.

"Багато чого не враховується. Ми живемо в державі з досить непрозорою інформаційною галуззю - і джинса, і "сірий піар", і листівки, і плакати. Я думаю, що все ж таки ця цифра близько 2,5-3 млрд. гривень", - зазначив він.

Разом з тим, генеральний директор компанії стратегічних комунікацій Publicity Creating Валерій Курейко висловив думку, що з названої рекламістами суми, витраченої на рекламну кампанію, близько 30% коштів пішло на піар-послуги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: