Фонд держмайна планує навесні продати "Луганськтепловоз"

Середа, 10 лютого 2010, 13:01

Повторний конкурс з продажу 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" планується оголосити в березні 2010 року.

Це передбачено помісячним пооб'єктним планом-графіком виставлення пакетів акцій на продаж в 2010 році, який Фонд держмайна затвердив наказом від 5 лютого і оприлюднив у середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Раніше Фонд повідомив, що конкурс відбудеться через 75 днів після оприлюднення заяви про нього.

В оприлюдненому плані-графіку відсутні найбільш великі привабливі підприємства, про ймовірність приватизації яких раніше заявляв уряд, зокрема, Одеський припортовий завод, "Укртелеком" і енергокомпанії.

Реклама:

Як повідомлялося, 76-відсотковий пакет акцій "Луганськтепловозу" на початку листопада 2009 року був списаний з рахунку керуючої компанії "Брянський машзавод" і повернений на рахунок ФДМ згідно з рішенням Луганського господарського суду від 12 жовтня 2009 року.

За словами в.о. голови Фонду Дмитра Парфененка, компенсація КК "Брянський машзавод", яка навесні 2007 року заплатила за ці акції 292,505 млн. гривень при стартовій ціні 292 млн. гривень, за законом буде виплачена тільки після повторного продажу цього пакета.

"Луганськтепловоз" випускає магістральні та маневрові тепловози, дизель- і електропоїзди, трамваї, поворотні кола, запчастини для залізничного транспорту. Основні замовники - "Укрзалізниця" і Російська залізниця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!