"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко і Стельмах домовилися про переведення коштів з Надра Банку

Середа, 10 лютого 2010, 11:27 -

Держава докапіталізує Родовід Банк на 7,5 млрд. гривень для забезпечення переведення вкладів фізичних осіб з проблемного банку Надра Банку.

Про це ідеться у спільній постанові Кабінета міністрів і НБУ, оприлюдненій на урядовому веб-сайті.

"Держава бере участь у додатковій капіталізації публічного акціонерного товариства "Родовід Банк" шляхом придбання акцій додаткової емісії в сумі 7,5 млрд. гривень в обмін на облігації внутрішньої державної позики", - ідеться у документі.

Відповідно до постанови, після придбання державою в особі Міністерства фінансів акцій додаткової емісії Родовід Банку та оформлення корпоративних прав на придбані акції частка держави у статутному капіталі фінустанови становитиме 99,995%.

Реклама:

Для придбання акцій додаткової емісії Міністерство фінансів має здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики на суму 7,5 млрд. гривень із строком погашення у 2018-2020 роках рівними частинами та відсотковою ставкою доходу на рівні 9,5% річних.

НБУ має здійснити викуп облігацій внутрішньої державної позики на суму, що відповідає розміру додаткової капіталізації Родовід Банку, протягом п'яти банківських днів після надходження від нього пропозиції щодо викупу таких облігацій, а також забезпечити підтримку його ліквідності, зокрема сприяти реструктуризації кредитів рефінансування, наданих Національним банком.

Також НБУ має забезпечити продаж Родовід Банку іноземної валюти в обсязі, необхідному для виплати вкладів фізичних осіб в іноземній валюті.

Як відомо, 10 лютого в Надра Банку спливає останній день мораторію на задоволення вимог кредиторів, встановленого Національним банком України 11 лютого 2009 року і продовженого ще на 6 місяців у серпні 2009 року.

За даними НБУ, на 1 жовтня Надра Банк посідав 11-е місце за активами (25,9 млрд. гривень) із власним капіталом 500,6 млн. гривень. Кредити фізичних осіб становлять 16,5 млрд. гривень, юридичних - 8,9 млрд. гривень, резерви - 3,04 млрд. гривень, депозити фізичних осіб - 7,9 млрд. гривень, поточні рахунки - 1 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: