"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Донецька фірма відсудила гроші у комбінату Ахметова і Коломойського

Середа, 10 лютого 2010, 10:44

Господарський суд Дніпропетровської області зобов'язав "Криворізький залізорудний комбінат" (КЗРК) виплатити 3,8 млн. гривень донецькій фірмі "Мідіел".

Спочатку, науково-виробнича фірма "Мідіел" вимагала з КЗРК, співвласниками якого є структури Ріната Ахметова та Ігоря Коломойського, виплати 27 млн. гривень за невиконання договірних зобов'язань, пише газета "Дело".

Ідеться про зобов'язання за контрактом, укладеним між сторонами в 2007 році.

Згідно з документом, фірма "Мідіел" брала на себе зобов'язання з підготовки проектно-конструкторської та проектно-пошукову роботу з встановлення нового обладнання на криворізькому комбінаті. Загальна сума договору склала 56,1 млн. гривень.

Реклама:

Після того, як донецька фірма виконала свої зобов'язання, сторони погодили графік виплати цієї суми. Однак КЗРК зірвав цей план і останні виплати провів несвоєчасно.

Тому "Мідіел" зажадала в суді оплати простроченої суми і виплати неустойки.

Але представники криворізького комбінату змогли в суді документально підтвердити факт виплати коштів у розмірі 21,2 млн. гривень.

У той же час ця виплата все ж таки була здійснена пізніше встановлених строків.

Тому суд зобов'язав КЗРК виплатити відсотки за платежем, інфляційні втрати та судові витрати у розмірі 3,8 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!