Кредитні ставки в Україні зменшать до світових?

Понеділок, 1 лютого 2010, 22:45 -

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що кредитні ставки в Україні можуть бути на одному рівні із світовими.  

Про це вона заявила під час "дебатів" на Першому національному каналі.

"За сьогоднішніми кредитними ставками ми ніколи не зможемо підняти бізнес на ноги. І тому моя відповідь - зміна грошово-кредитної політики. Відсотки для малого й середнього бізнесу мають відповідати світовим стандартам", - відзначила прем'єр.

За ії словами, сьогодні кредити надаються маленьким підприємствам на занадто короткий строк.

Реклама:

"Що за рік можна зробити? Нічого. І тому потрібно переходити до довгострокового кредитування, на 5, 7 і більше років", - підкреслила голова уряду.

Тимошенко запевнила, що впровадить практику довгострокового кредитування, змінивши керівництво Національного банку вже на посаді президента України.

Вона також підкреслила, що малий і середній бізнес сьогодні знаходяться під "колосальним пресом бюрократії", який вона хоче усунути через скорочення контролюючих органів й контроль місцевих чиновників.

"Ми вдвічі скоротили кількість контролюючих інстанцій і запланували ще вдвічі скоротити після того, як уважно попрацюємо з малим бізнесом", - нагадала прем'єр.

Крім цього, Тимошенко пообіцяла спростити систему оподаткування для бізнесу.

"Це той законопроект, який ви хочете бачити в парламенті, який законом закріплює ту систему оподаткування, яка захищає вас від бюрократії. Спрощена система оподаткування це та, яку я підтримую, і яку я буду провадити в життя", - зазначила вона.

Голова уряду наголосила, що Україні слід звернутися до досвіду США як розвинуту, яка не використовує податку на додану вартість

"ПДВ в нашій країні не працює нормально, він принижує бізнес, робить його залежним від влади та податкової системи", - додала Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: