Тимошенко: Янукович хоче позбавати Україну 3 мільярдів доларів

Понеділок, 1 лютого 2010, 20:33 -

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко шокована заявами кандидата в президенти Віктора Януковича про участь України в "Північному потоку".

Про це вона сказала в ефірі Першого національного каналу під час дебатів.

"Коли я почула таке повідомлення кандидата в президенти Януковича про те, що він буде буде приймати участь, як Україна, в побудові Північного потоку, я була просто шокована. Тому що це є пряма зрада національних інтересів", - зазначила вона.

Голова уряду нагадала, що "Північний потік" це газопровід, який буде транспортувати російський газ в Європу в обхід України.

Реклама:

"Ми як уряд б'ємося останніх декілька років проти того, щоб Україну газопроводами не обійшли, щоб Україна мала право транзиту всього газу, який видобувається в Росії, Казахстані, Узбекистані, Туркменистані", - підкреслила Тимошенко.

Таким чином, за ії словами, Україна могла заробляти кожного року щонайменше 3 мільярди доларів.

"А Північний потік позбавляє Україну цих прибутків. І коли Янукович заявив, що він буде приймати участь в будівництві Північного потоку , то я зрозуміла, що він можливо не знає, про що говорить, як з ним завжди буває", - наголосила прем'єр.

"Але такі заяви майбутнього як він думає, президента України і, по-суті, кандидата в президенти говорить про те, що він зовсім не розуміє, якою має бути політика на користь України", - додала Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: