ІНВЕСТОРАМ "ЕЛІТА-ЦЕНТР" ВІДШКОДУЮТЬ ЗБИТКИ

Понеділок, 1 лютого 2010, 16:47

Кабінет міністрів зобов'язав міністерство фінансів спільно з Київською міськдержадміністрацією передбачити в держбюджеті-2010 витрати на компенсацію збитків інвесторам "Еліта-Центр".

Це закріплено розпорядженням Кабінету міністрів від 6 січня 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

При цьому документом визначається, що Київська адміністрація може компенсувати збитки шляхом передачі житла у власність інвесторів тільки після підписання з потерпілими договорів про переуступку права вимоги.

Форму такого договору уряд зобов'язав розробити Київську горгосадміністраціію та міністерство юстиції протягом місяця (до 6 лютого).

При цьому до вирішення житлового питання постраждалих громадян забороняється виселяти з гуртожитків та інших приміщень, наданих їм для тимчасового проживання.

Реклама:
Крім того, документ Мін'юст повинен у тижневий термін (до 13 січня) розробити та подати на узгодження уряду проект закону "Про відшкодування фізичній особі (інвестору) майнової шкоди, завданої внаслідок злочину, вчинення якого пов'язане з інвестуванням будівництва житла".

Як повідомлялося, на початку 2006 року в Києві була розкрита велика афера на ринку нерухомості, в результаті якої, за даними МВС, 1759 громадян стали жертвами групи компаній "Еліта-Центр".

Загальна сума, яку отримали шахраї від довірливих громадян, оцінюється приблизно в 400 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!