Визнання результатів виборів – основа стабільності ®

Понеділок, 1 лютого 2010, 16:31

Змиритися з результатами 2 туру виборів, не чинити спротиву та не роздмухувати конфлікт у суспільстві.

З таким зверненням до обох кандидатів у Президенти України виступили більше як 600 жінок - представниць усіх регіонів України - на всеукраїнському форумі, організованому за ініціативи партій "Солідарність жінок України" та "Жінки за майбутнє".

"З ініціативи своїх регіональних організацій ми направили протягом останнього тижня листи на адресу двох кандидатів у Президенти України з тим, щоб вони в процесі та в стилі виборів продемонстрували зі свого боку гарантію та виправдали нашу надію, що ми будемо жити в правовій державі, де не буде топтатися Конституція. Сьогодні ми закликаємо обох кандидатів проявити політичну мужність та визнати результати виборів 2 туру як законне волевиявлення українців, -  заявила лідер партії "Солідарність жінок України" Валентина Гошовська.

Представниці політичних партій та громадських організацій наголошували на необхідності під час виборів президента України не добиватися визнання шляхом тиску та застосуванням силових методів.

Реклама:

Як зазначила у своєму виступі Валентина Гошовська, сам процес визнання новообраного Президента України формуватиме характер роботи нового очільника держави, гарантуватиме формування політики Президента на законних чи незаконних підставах. Жінки занепокоєні тим, що у суспільстві розповсюджуються брудні, непристойні висловлювання, неправдиві повідомлення, зростають розчарування та роздратованість. Водночас нагнітається атмосфера конфліктності, лунають заклики до радикальних та деструктивних дій.

Учасники Форуму також висловили бажання жити у стабільній державі і закликали двох кандидатів визнати волю народу як беззаперечний факт народного вибору. У гонитві за владою вони не повинні забувати, що тільки народне волевиявлення є легітимним і буде підтримане не тільки у нашій державі, але й у цілому світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!