"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна заробила понад мільярд доларів на продажі зброї

Понеділок, 1 лютого 2010, 14:12
Обсяг укладених Україною в 2009 році контрактів на постачання продукції оборонно-промислового комплексу (ОПК), за даними Агентства з питань ОПК, перевищив 1 млрд. доларів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заступника міністра, голову Агентства з питань ОПК Олександра Пінського.

Серед найбільших замовників - КНР, РФ, Ірак, Індія.

За оцінками Агентства з питань ОПК, до числа перспективних для вітчизняного ОПК ринків, входять також країни Латинської Америки, Південно-Східної Азії, Близького Сходу, СНД.

До пріоритетних напрямків розробок озброєнь для іноземних замовників в Агентстві відносять засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), пасивні засоби виявлення літальних апаратів, безпілотні літальні апарати (БЛА) та засоби боротьби з ними, високоточна зброя, і в першу чергу системи лазерного наведення, засоби для боротьби з тероризмом.

Реклама:

За даними промислового відомства, в 2010 році планується участь підприємств ОПК України у 20 міжнародних спеціалізованих виставках.

Згідно озвученим раніше неофіційними прогнозними експертними оцінками, обсяг експорту озброєнь і послуг військового та спеціального призначення України за підсумками 2009 року складе близько 1,4 млрд. доларів, що на 20% більше у порівнянні з 2008 роком.

У загальному обсязі експорту близько 40% припадає на експорт до країн Південно-Східної Азії, не менш 20% - до Росії.

Згідно з офіційним повідомленням держкомпанії "Укрспецекспорт" в системі розкриття ДКЦПФР, дохід від реалізації держкомпанії за підсумками 2008 року зріс на 4,67% в порівнянні з 2007 роком - до 1,61 млрд. гривень, чистий дохід - на 12,2%, до 240,24 млн. гривень, чистий прибуток - в 7,3 рази, до 40,04 млн. гривень

За підсумками 2009 року компанія прогнозує зростання експорту на рівні не менше 10%. Офіційні підсумки роботи у 2009 році держкомпанія ще не озвучувала.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: