Антимонопольники взялися за ціни на пальне

Понеділок, 1 лютого 2010, 10:44

Антимонопольний комітет (АМКУ) прийняв рішення порушити справу і провести розслідування у зв'язку з необгрунтованим підвищенням цін на бензини і дизельне паливо в січні.

Про це заявив виконуючий обов'язки глави АМКУ Олександр Мельниченко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За його словами, таке рішення прийнято за результатами аналізу ситуації на загальнодержавних ринках нафтопродуктів.

Мельниченко зазначив, що протягом січня 2010 року світові ціни на бензини і дизельне паливо, зокрема на ринках Європи, виросли на 8% і 7% відповідно.

Реклама:

А в Україні в цей час оптові ціни на високооктанові бензини підвищилися на 9,1%, на низькооктанові - на 10,5%, на дизпаливо - на 6,2%, а роздрібні ціни - на 11, 12 і 14% відповідно.

При цьому зростання оптових цін мало вплинути на роздрібні не раніше ніж через два тижні, враховуючи наявність достатніх запасів пального в операторів.

В.о. голови АМКУ поінформував, що зараз на розгляді перебуває 42 справи щодо регіональних операторів ринків нафтопродуктів.

Також комітет веде дві справи щодо загальнодержавного ринку зрідженого газу, який використовується у якості моторного пального.

Як відомо, протягом 2009 року комітет притягнув до відповідальності 62 нафтотрейдера, які працюють на всій території держави, у тому числі і під брендами "Укртатнафта", ОККО, WOG, "Лукойл" та інші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: