Російський рубль не боїться кризи

Неділя, 31 січня 2010, 16:14

Російський рубль буде стабільним і урівноваженим.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Росія +1" заявив міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ціни на нафту дуже помірні у порівнянні з тим, що було до кризи, в цьому сенсі ми не будемо мати якихось великих стрибків рубля і зараз можна сказати, що рубль у врівноваженому положенні", - сказав він.

Також Кудрін відзначив, що "зміцнення рубля та інфляція - це наслідки наших дій щодо неправильного використання нафтогазових ресурсів".

Реклама:

"Ми їх починали витрачати, неважливо на що - на дороги, інновації. А це створювало зміцнення рубля й інфляцію", - сказав міністр.

Говорячи про державні запозичення, Кудрін відзначив, що в Росії в цьому є перевага перед іншими країнами.

Так, він нагадав, що держборг РФ становить зараз 8,2% ВВП, у той час як Італія, Японія і Великобританія "вже перейшли 100% ВВП, або знаходяться на цій межі", а США досягне рівня державного боргу в 100% ВВП через 3 -4 роки.

"Ми маємо в запасі ще одну секретну зброю. Справа в тому, що в умовах сприятливої кон'юнктури ми зменшили свою залежність від світового фінансового ринку і зараз знаходимося в порівнянні з іншими країнами в найбільш зручній позиції", - сказав міністр.

Він також зазначив, що заплановані запозичення "будуть помірними, це буде приблизно підвищення по 2-3% ВВП на рік".

Таким чином, Росія, сказав Кудрін, має "великий запас міцності, щоб боротися з кризою, допомагати населенню, виконувати всі соціальні умови, переживши цю кризу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!